Tre store fiskepropper flyder rundt i overfladen på Vejle fjord. Men hvad fisker de efter? Og hvorfor er der kun en fiskestang?

Lydfiskeri er en lydinstallation, som i stedet for at fiske efter fisk, fisker efter data som bliver transformeret ind til lyd på land. Lydfiskeri arbejder med vandet, undersøger hvordan man kan bruge dets bevægelse til at lave et interessant og levende lydbillede der skaber en forbindelse fra beskueren på vandbredden til livet under vandoverfladen. Den besøgende vil kunne opleve lyden ved at være tæt på fiskestangen, hvor højtalerne vil være en integreret del af fiskestangen.

Lydfiskeri er samtidigt en kritisk reference til vores overfiskeri i verdenshavene, hvor en krog pr. fiskestang ikke syntes at være nok. Derfor er der i Lydfiskeri også kun én fiskestang til tre kroge og samtidigt er fiskepropperne og fiskestangen er skaleret op, for at understege det absurde forhold til verdenshavende som et uudtømmeligt spisekammer.

Fiskepropperne er udstyret med sensorer, der opfanger vandets tilstand i ’real-time’; bevægelserne under og i vandoverfladen. Dataene bliver indhentet af sensorer der registrer bevægelserne i vandet, vandtemperaturen og tidevandet på hver af de tre fiskepropper. Den indkommende information bliver transformeret til et trestemmigt levende og bølgende ambient lydbillede på fjordbredden, så der skabes en poetisk forbindelse mellem bevægelserne i vandet og de besøgende på bredden.

Udstillet på Floating Art – Art Zone, Vejle Museerne, 2019

 

IMG_1738 copy

IMG_0695 IMG_0701 IMG_1726 IMG_1752 copy IMG_1770